Financiën

Jaarrekening, begroting en meerjaren onderhouds prognose

Hier krijgt u inzage in de belangrijkste gegevens met betrekking tot onze (zeer gezonde) jaarrekening, de begroting en de meerjaren onderhouds prognose.

Overdrachtsbelasting

De VvE heeft geld in kas voor toekomstig onderhoud. Dit gereserveerde geld is eigendom van de gezamenlijke eigenaren. Bij de koop van een appartementsrecht wordt de nieuwe eigenaar automatisch ook eigenaar van een evenredig aandeel in deze reserve. Over dit bedrag hoeft de koper geen overdrachtsbelasting te betalen. Het is immers geen onroerend goed. Niet alle notarissen melden dit bij de aankoop. Vraag er dus naar bij uw notaris als u een appartementsrecht koopt. De keerzijde is dat de fiscus dit aandeel (omdat het geen onroerend goed is) ziet als spaartegoed en dus jaarlijks belast in box 3.

Servicekosten

De servicekosten waaruit zowel het onderhoud, de schoonmaak van het complex als algemene kosten en de verzekeringen worden betaald, bedragen per appartementen  € 204,28 per maand voor een driekamerappartement en       € 245,13 voor een vierkamerappartement (situatie per 1 januari 2023).
De hoogte van dit bedrag wordt jaarlijks door de ALV vastgesteld aan de hand van de jaarlijkse exploitatiebegroting.

Jaarrekening 2022

Begroting 2023

Meerjaren Onderhouds Prognose 2019

privacyverklaring